Vitargo Post
Vitargo Post zawiera oryginalne opatentowane Vitargo z proteinami, zalecany po intensywnym treningu/zawodach.
- Zwrot i wymiana: 100 dni
- Stan produktu: nowy
- Gwarancja: 24 miesiące
Koszty dostawy:
- InPost Paczkomaty 24/7 13.99 zł brutto
- Poczta Polska 13.99 zł brutto
- Poczta Polska - odbiór w punkcie 11.99 zł brutto
- Kurier DPD 12.99 zł brutto
- Odbiór osobisty 0.00 zł brutto
Vitargo Post 2kg
|
Opis produktu:
Według najnowszych badań naukowych na temat przyswajania protein udowodniono, że spożycie przez sportowców ważących ok 90 kg ponad 20-25 g białka po intensywnych ćwiczeniach nie przynosi dodatkowych korzyści. Nadmiar protein będzie wydalony przez organizm. Dlatego Producent Vitargo stworzył nowy produkt o nazwie Vitargo Post, którego 1 porcja zawiera 24 g wysoko gatunkowego białka serwatkowego. Vitargo Post zapewnia szybkie uzupełnienie węglowodanów i protein w mięśniach, zapobiegając symptomom przetrenowania i infekcjom organizmu. Najlepsze efekty przynosi spożycie Vitargo Post jak najszybciej po wysiłku (do pół godziny), popijając małymi łykami. Nie wyobrażam sobie żeby nie mieć tego produktu szczególnie w najtrudniejszym okresie przygotowawczym.
Gotowy napój należy spożyć w ciągu 8 godzin. Nie poddawać gotowaniu
Vitargo to unikalny, opatentowany węglowodan pozyskiwany ze skrobi, bez dodatku cukru. Vitargo zawiera węglowodany złożone o niskiej osmolalności (osmolalność oznacza liczbę cząsteczek w roztworze – im większy rozmiar molekuł, tym niższa osmolalność). Wielkość masy cząsteczkowej węglowodanów, lub ich osmolalność nie wpływają na prędkość przepływu przez żołądek ani na wydolność organizmu. Inne węglowodany o większej masie cząsteczkowej jak woskowa, lub modyfikowana skrobia kukurydziana cechuje niska osmolalność, ale efekty po spożyciu są nieporównywalne do Vitargo. Vitargo stanowi przedmiot wielu (w porównaniu wodanów) badań klinicznych przeprowadzanych w wielu uniwersyteckich ośrodkach badawczych na sportowcach obu płci. Vitargo POST jest przeznaczony do stosowania po intensywnych ćwiczeniach bądź zawodach. Aby dopasować spożywanie węglowodanów podczas korzystania z Vitargo POST, można również dołączyć Vitargo Pure (niesłodzony i bezsmakowy), który dostarczy większej dawki węglowodanów Vitargo, lub zastosować mniejszą ilość Vitargo POST i dodać swoje ulubione białko w proszku o niskiej zawartości węglowodanów, aby zwiększyć zawartość białka. Vitargo POST można użyć jako uzupełnienie posiłku.
Przygotowanie:
Napełnij shaker wodą (ok. 200 ml), wsyp 3 łyżki stołowe Vitargo i energicznie wstrząsaj przez 30 sekund, następnie dopełnij wodą ok. 400 ml i ponownie wstrząsaj.
Skład:
Skrobia, Koncentrat białka serwatkowego(z mleka), Odtłuszczone kakao w proszku (dotyczy smaku czekoladowego), Aromat, Barwnik (proszek buraczany (dotyczy smaku truskawkowego)), Substancje słodzące (E950, 955).
Informacja dla alergików: Zawiera białka mleka i może zawierać śladowe ilości jaj i soi.
Wartość odżywcza |
||||||||||||||
100g | ||||||||||||||
Wartość energetyczna (kJ/kcal) | 1576/377 | |||||||||||||
Tluszcze (g) | 1 | |||||||||||||
W tym tłuszcze nasycone | 1 | |||||||||||||
Węglowodan(g) | 68 | |||||||||||||
W tym cukry proste (g) | 2 | |||||||||||||
W tym skrobia | 66 | |||||||||||||
Białko (g) | 24 | |||||||||||||
Sól (g) | 0,08 | |||||||||||||
Błonnik | 0 |
Kod producenta: 10189_VITARGO
Produkty podobne
Twoja opinia
aby wystawić opinię.